3. Kolacja Charytatywna - edycja Mikołajkowa!
Trzecia kolacja w wydaniu Szych na Szychcie będzie interpretacją kuchni pasterskiej górali Beskidu - dziesiątka najlepszych chefów kuchni z regionu włoży całe serce w przygotowanie wspólnego posiłku, regionalnymi produktami wesprą nas lokalni gospodarze agroturystyk, a odpowiednia góralska nalewka na dobre trawienie została już nastawiona i dojrzewa do naszego wspólnego wieczoru!
Termin: 5 grudnia -Wisła- Hotel Vestina- godzina 19:00
Pomagamy Krzysiowi w zbiórce pieniędzy na turnus rehabilitacyjny. 6 grudnia, dzień po naszej kolacji ma urodziny - czy to nie cudowny zbieg okoliczności, że nasza akcja będzie jednocześnie jego mikołajkowym prezentem urodzinowym.
Aby zarezerwować miejsce podczas kolacji wystarczy napisać do nas na adres:
szychynaszychcie@gmail.com
W razie jakichkolwiek pytań - służymy pomocą!
W imieniu Szych na Szychcie:
Justyna Ładzińska - 515 908 465
Ola Czapla-Oslislo - 509834407
zerkaj na Facebook i Instagram Szych na Szychcie
https://www.facebook.com/szychynaszychcie/
Menu:
- Amous Bouche
Prażucha (mąka razowa, „skwarki”, maślanka)
Swaczyna (chleb, masło, ser)
- Pieczonki (ziemniak, jabłko, popiół, zsiadłe mleko)
- Polewka (kapusta, ogony wieprzowe, seler)
- Gałuszki (mąka, ryba słodkowodna, łubin)
- Ognisko (baran, zioła z pola, kasza)
- Miodula (miód, spirytus, orzechy)
- Petit fours: kołocz (owoce, masło, mak)