XIII Mistrzostwa Polski w podawaniu baraniny "Baranina - Ustroń 2017"

data rozpoczęcia:
2018-08-11 10:00:00
data zakończenia:
2018-08-11 00:00:00
miejsce:
Ustroń
adres:
Rynek "RM Gastro - Studio Kulinarne", ul. Sportowa 15a
XIII Mistrzostwa Polski w podawaniu baraniny "Baranina - Ustroń 2017" XIII Mistrzostwa Polski w podawaniu baraniny "Baranina - Ustroń 2017"
Organizatorzy: Leszek Makulski, Rada Zbójnicka Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

Program:

"RM Gastro"

godz. 9.00
Obowiązkowa odprawa Jury i drużyn kucharzy

godz. 10.00
Oficjalne rozpoczęcie Mistrzostw Polski i start 1 drużyny

godz. 10.00-13.30
Prezentacje firm sponsorskich.

godz. 11.00-11.30
Pokaz kulinarnego rozbioru tuszy jagnięcej, i tuszy gęsi,
nż. Piotr Lenart, prof.dr hab. Bronisław Borys

godz. 11.30-13.30
Lunch w "RM Gastro" dla uczestników i obsługi Mistrzostw

godz. 14.30
Zakończenie Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny


Rynek: 

godz. 10.00
Ustawienie zagrody z owcami, stoisk dla artystów i rzemieślników. 

godz. 12.00
Oficjalne Rozpoczęcie Święta Baraniny.
Wystrzał armatni,  trombita

godz. 12.00-14.00
Pokazy kulinarne
(szefowie kuchni RMGASREO, Niech Cię Zakole Toruń)

godz. 12.00-18.00
Koncerty kapel góralskich
(Hora, Gronie, Torka, Polandia)

godz. 13.00-13.30
Rozpoczęcie konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach”
(Biblioteka Miejska)

godz. 14.00-14.30
Archaiczne strzyżenie owiec.

godz. 15.00
Ogłoszenie wyników konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach” 

godz. 16.00
Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród  w konkursie XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny.


Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie

źródło:
dodał: autor
Logowanie
kontakt z redakcją