XIII Mistrzostwa Polski w podawaniu baraniny "Baranina - Ustroń 2017"
Program:
"RM Gastro"
godz. 9.00
Obowiązkowa odprawa Jury i drużyn kucharzy
godz. 10.00
Oficjalne rozpoczęcie Mistrzostw Polski i start 1 drużyny
godz. 10.00-13.30
Prezentacje firm sponsorskich.
godz. 11.00-11.30
Pokaz kulinarnego rozbioru tuszy jagnięcej, i tuszy gęsi,
nż. Piotr Lenart, prof.dr hab. Bronisław Borys
godz. 11.30-13.30
Lunch w "RM Gastro" dla uczestników i obsługi Mistrzostw
godz. 14.30
Zakończenie Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny
Rynek:
godz. 10.00
Ustawienie zagrody z owcami, stoisk dla artystów i rzemieślników.
godz. 12.00
Oficjalne Rozpoczęcie Święta Baraniny.
Wystrzał armatni, trombita
godz. 12.00-14.00
Pokazy kulinarne
(szefowie kuchni RMGASREO, Niech Cię Zakole Toruń)
godz. 12.00-18.00
Koncerty kapel góralskich
(Hora, Gronie, Torka, Polandia)
godz. 13.00-13.30
Rozpoczęcie konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach”
(Biblioteka Miejska)
godz. 14.00-14.30
Archaiczne strzyżenie owiec.
godz. 15.00
Ogłoszenie wyników konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach”
godz. 16.00
Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród w konkursie XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie