Poezja smaku
0
466

Biblioteka Miejska w Cieszynie zaprasza 14 lutego 2023 r. o godz. 18.00
na spotkanie z Gwidonem Hefidem,
autorem książki „Poezja smaku” z wegańskimi przepisami.
Gwidon Hefid - kulturoznawca, doktorant na Uniwersytecie Wrocławskim. Stypendysta Prezydenta Miasta Wałbrzycha w dziedzinie twórczości artystycznej. Członek Związku Literatów Polskich. Podróżnik, fotograf, społecznik. Autor książek, wydanych we współpracy z Fundacją UWAŻNOŚĆ Bycia – patronem niniejszego spotkania. Od wielu lat pasjonuje się zdrowym stylem życia i przez ten czas stał się ekspertem kuchni roślinnej. W czasie spotkania będzie nie tylko promował książkę, ale również odpowie na pytania związane z dietą wegańską.
„Poezja smaku” to nie tylko książka, to pasja przelana w słowa, ubrana w zdjęcia, owiana smakowitością. Połączenie przepisów kulinarnych z białą poezją jest posunięciem wartym uwagi, choćby z racji na niecodzienność takowego zamysłu. Publikacja dotyka jednak przede wszystkim ważnego współcześnie obszaru zdrowej diety. Tę książkę nie tylko warto przeczytać, warto do niej wracać i korzystać z opisanych w niej roślinnych receptur.
na spotkanie z Gwidonem Hefidem,
autorem książki „Poezja smaku” z wegańskimi przepisami.
Gwidon Hefid - kulturoznawca, doktorant na Uniwersytecie Wrocławskim. Stypendysta Prezydenta Miasta Wałbrzycha w dziedzinie twórczości artystycznej. Członek Związku Literatów Polskich. Podróżnik, fotograf, społecznik. Autor książek, wydanych we współpracy z Fundacją UWAŻNOŚĆ Bycia – patronem niniejszego spotkania. Od wielu lat pasjonuje się zdrowym stylem życia i przez ten czas stał się ekspertem kuchni roślinnej. W czasie spotkania będzie nie tylko promował książkę, ale również odpowie na pytania związane z dietą wegańską.
„Poezja smaku” to nie tylko książka, to pasja przelana w słowa, ubrana w zdjęcia, owiana smakowitością. Połączenie przepisów kulinarnych z białą poezją jest posunięciem wartym uwagi, choćby z racji na niecodzienność takowego zamysłu. Publikacja dotyka jednak przede wszystkim ważnego współcześnie obszaru zdrowej diety. Tę książkę nie tylko warto przeczytać, warto do niej wracać i korzystać z opisanych w niej roślinnych receptur.
źródło:
Zobacz również: