Afrodyzjaki na talerzu - warsztaty kulinarne
0
1127
data rozpoczęcia:
13.02.2020 16:30
data zakończenia:
13.02.2020 19:30
miejsce:
adres:
Restauracja "Pod Królem Polskim"
Tym razem zabierzemy Was w świat roślin, ziół, przypraw, owoców, olejków eterycznych, które wpływają na nasze lepsze samopoczucie, przyczyniają się do większej radości i miłości. Poznamy tajniki łączenia i przygotowywania potraw na wyjątkowe romatyczne spotkania we dwoje.
Agnieszka Cieślar - szef kuchni, dietetyczka. Potrafi wyczarować kulinarne smakołyki, które nie są do podrobienia. Kuchnia świata, wegetariańska, wegańska, bezglutenowa zachwyci każdego. Urodzona i związana ze Śląskiem Cieszyńskim, jest propagatorką tutejszej kuchni regionalnej i tradycyjnej. Bazuje na naturalnych, ekologicznych produktach, przez co, potrawy przygotowywane przez nią są rajem dla podniebienia.
Aneta Okupska-Pońc – etnograf, podróżniczka, animatorka kultury. Prowadzi Stowarzyszenie Współpracy Polsko- Marokańskiej „Africae Deserta Project” . Kontynuuje projekt „Górale na Saharze - Nomadzi w Beskidach” łączący dwie odmenne kultury na plaszczyźnie muzyki, tradycji pasterstwa, stroju, biżuterii, kuchni. Organizuje wyprawy podróżnicze do maroka , na Saharę, imprezy, spotkania, festiwale w Polsce jak i za granicą. Z fascynacją propaguję kulturę Górali Śląskich i Żywieckich. Jest laureatką tytułu Oryginalna Kobieta Śląska Cieszyńskiego 2012. Współautorka przewodników „Maroko” oraz „Maroko Lajt” wydane przez Pascal 2018r. Tajine marokański oraz tradycyjne placki na blasze - to ulubione potrawy, które przygotowywuje swoim gościom i znajomym.
Serdecznie zapraszamy!
źródło:
Zobacz również:
Pod patronatem
Skoczów,
Zakończona
Maraton prelekcyjny z okazji jubileuszu 90-lecia istnie...
0
1650
Pod patronatem
Istebna,
Zakończona
XII Dzień Kobiet i Gala Finałowa konkursu ''Kobieta Ory...
0
1775
Pod patronatem
Cieszyn,
Zakończona
ODWOŁANE! - Jubileusz 110-lecia Oddziału PTTK „Beskid Ś...
0
2638