Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wkrótce

Afrodyzjaki na talerzu - warsztaty kulinarne

data rozpoczęcia:
13.02.2020 16:30
data zakończenia:
13.02.2020 19:30
miejsce:
adres:
Restauracja "Pod Królem Polskim"
Afrodyzjaki na talerzu - warsztaty kulinarne Afrodyzjaki na talerzu - warsztaty kulinarne
Tym razem zabierzemy Was w świat roślin, ziół, przypraw, owoców, olejków eterycznych, które wpływają na nasze lepsze samopoczucie, przyczyniają się do większej radości i miłości. Poznamy tajniki łączenia i przygotowywania potraw na wyjątkowe romatyczne spotkania we dwoje. Agnieszka Cieślar - szef kuchni, dietetyczka. Potrafi wyczarować kulinarne smakołyki, które nie są do podrobienia. Kuchnia świata, wegetariańska, wegańska, bezglutenowa zachwyci każdego. Urodzona i związana ze Śląskiem Cieszyńskim, jest propagatorką tutejszej kuchni regionalnej i tradycyjnej. Bazuje na naturalnych, ekologicznych produktach, przez co, potrawy przygotowywane przez nią są rajem dla podniebienia. Aneta Okupska-Pońc – etnograf, podróżniczka, animatorka kultury. Prowadzi Stowarzyszenie Współpracy Polsko- Marokańskiej „Africae Deserta Project” . Kontynuuje projekt „Górale na Saharze - Nomadzi w Beskidach” łączący dwie odmenne kultury na plaszczyźnie muzyki, tradycji pasterstwa, stroju, biżuterii, kuchni. Organizuje wyprawy podróżnicze do maroka , na Saharę, imprezy, spotkania, festiwale w Polsce jak i za granicą. Z fascynacją propaguję kulturę Górali Śląskich i Żywieckich. Jest laureatką tytułu Oryginalna Kobieta Śląska Cieszyńskiego 2012. Współautorka przewodników „Maroko” oraz „Maroko Lajt” wydane przez Pascal 2018r. Tajine marokański oraz tradycyjne placki na blasze - to ulubione potrawy, które przygotowywuje swoim gościom i znajomym. Serdecznie zapraszamy!
Zobacz również: